Connect with us

Știri

Polițiștii din Alexandria atacați cu buldoexcavatorul pe șoseaua de centură! S-au tras și focuri de armă!

Publicat

de

Incident neobișnuit duminică seară în municipiul Alexandria, județul Teleorman. Un șofer de buldoexcavator a reușit să pună pe jar toată Poliția Alexandria, după ce a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de ordine publică și a fugit pe șoseaua de centură care leagă Alexandria de Poroschia.

Totul a început în urma unui apel la 112, care anunța că un utilaj care circulă haotic le-a distrus culturile de mazăre.
Pentru că echipajul de poliție ajuns inițial la fața locului nu a reușit să oprească buldoexcavatorul din cursa nebună în care plecase, au fost suplimentate forțele de ordine.
În momentul în care s-a simțit încolțit, șoferul utilajului nu a mai ținut cont de nimic. A încercat să lovească autospecialele și polițiștii aflați în zonă cu lama de la buldoexcavator, apoi a reușit să fugă, cu utilaj cu tot, pe câmp, pe un teren accidentat, unde a abandonat „jucăria agricolă” și s-a pierdut în noapte.
În timpul urmăririi, după ce au fost atacați, polițiștii au tras mai multe focuri de armă în anvelopele buldoexcavatorului, însă nu au putut opri utilajul, care a fost găsit la scurt timp fără șofer.
Potrivit IPJ Teleorman, bărbatul care a reușit să pună pe jar toată Poliția Alexandria, deși a fost căutat toată noaptea, nu a fost „găsit” decât atunci când a venit de bună voie la sediul poliției, în dimineața zilei de luni.
Așa au ajuns să îl cunoască și ei pe șoferul „războinic” cu care s-au „luptat” pe câmp duminică seară.
Este din Alexandria și are 57 de ani. Testele au arătat, la mai bine de 8 ore de la incident, că șoferul nu este nici beat, nici drogat, însă relevanța alcooltestului, după atâtea ore, nu mai reprezintă mare lucru în dosarul penal care i s-a întocmit pentru  „distrugere”.
Comunicatul IPJ Teleorman nu pomenește nimic despre un posibil „ultraj”, având în vedere faptul că i-a atacat pe polițiști, însă acest aspect, cel mai probabil, va fi clarificat în urma audierilor.