Connect with us

Politică

De ce ies liberalii cu CANDIDAȚI PENALI la Frăsinet și Băbăița?

Publicat

de

Nu mai este un secret pentru nimeni că PNL Teleorman trece prin cele mai dificile momente din ultimii ani.

Aproape jumătate dintre primari au renunțat la partid și s-au îndreptat către PSD, iar din cei rămași, aproximativ 24, se mai pregătește un „val” de plecare.
Evident, au dispărut și organizații întregi, iar timpul scurt rămas pentru redresare sau interesele de grup i-au determinat pe unii liberali să împingă în față personaje dubioase, de care comunitățile s-au săturat de mult timp.
La Băbăița, candidatul PNL Teleorman este fostul primar Ion Vlad, care și-a pierdut mandatul înainte de alegerile din 2020, în urma unei condamnări. Judecătorii l-au găsit vinovat de abuz în serviciu, după ce acesta și-a plătit cheltuielile de reparație a mașinii personale cu banii primăriei. Același fost primar, cu o nonșalanță care sfidează logica și bunul simț, le arată oamenilor din comună, prin intermediul unei televiziuni locale, lucrările prost făcute, culmea, cu firmele alese de el, pe vremea când era primar.
În afară de condamnarea amintită mai sus, pe numele lui Ion Vlad există și alte plângeri penale, încă nesoluționate, care vizează tot „afacerile” cu primăria pe care o conducea. Balta de pescuit din localitate, pe care fostul primar a pus stăpânire,  transformând locul în proprietate privată, a ajuns obiectul unei cauze aflate acum pe masa procurorilor, însă acestui subiect îi vom  „dedica” un material separat.
La Frăsinet, odată cu stabilirea candidatului, PNL Teleorman a rupt de-a dreptul gura târgului. Gheorghe Alexe, alesul liberal pentru funcția de primar, a fost și el  condamnat de instanță, pentru că a înșelat mai multe persoane prin vânzarea unor utilaje agricole fictive, pentru care încasa avans. Practic, putem spune că „a furat” pe net cu ajutorul unor anunțuri, însă nu de la americani, ci de la românii care muncesc. Și aici, ca și la Băbăița, candidatul profită de materialele publicate de aceeași televiziunea locală.
Comună mică, dar miză mare am putea spune, având în vedere că este foarte greu să scape prin vot corect de actualul edil, care stă încăpățânat în calea sa, când vine vorba despre a pune mâna pe bugetul local.
Nu știm cum a ajuns PNL Teleorman să se afișeze cu doi candidați penali, însă este evident că ceva este greșit în partid, iar la baza acestor alegeri neinspirate stă războiul dintre cele două „aripi” din partid, care se desfășoară la „rece”.