Connect with us

Știri

Șeful de post de la Brânceni implicat într-un nou scandal! Acuzații de mită și scandal cu cătușe și mascați/VIDEO

Publicat

de

Șeful de post de la Brânceni, Mihai Găvănescu, este implicat într-un nou scandal, după ce a oprit în trafic o autoutilitară în care se aflau mai multe persoane din Smârdioasa.

Potrivit imaginilor video postate pe o rețea de socializare, după ce au fost opriți, cei din dubă au acuzat faptul că polițistul Mihai Găvănescu le-ar fi cerut mită.
Acesta a fost momentul în care a izbucnit un adevărat scandal, iar mai multe echipaje de poliție au sosit la fața locului, în sprijinul celui de la Brânceni, inclusiv mascații.
Cei doi bărbați din autoutitară care au adus acuzații grave agentului Găvănescu au fost încătușați, iar scena a fost filmată.
Ulterior, persoanele care se aflau în autoutilitară, în momentul izbucnirii conflictului cu polițiștii de la Brânceni, au acuzat faptul că, în timp ce erau încătușate, una dintre acestea a fost lovită cu piciorul în zona coastelor de unul dintre polițiști.
Șeful de post de la Brânceni, Mihai Găvănescu, a mai fost implicat într-un scandal, în urmă cu aproximativ două luni. Aflat în timpul liber, acesta a fost filmat cum lovește un adolescent cu palma peste față, pe o stradă din Alexandria. IPJ Teleorman a transmis atunci un comunicat de presă prin care a menționat că astfel de comportamente nu sunt tolerate în cadrul instituției, motiv pentru care agentul Mihai Găvănescu va fi cercetat de polițiștii din cadrul Biroului Control Intern.
În legătură cu incidentul de astăzi, până la ora  publicării materialului, IPJ Teleorman nu a transmis un punct de vedere oficial.

UPDATE:

Cu privire la acest caz, după publicarea imaginilor cu incidentul de la Brânceni, IPJ Teleorman a transmis un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

În ziua de 5 aprilie a.c., în jurul orei 10:00, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Alexandria, care se afla în serviciul de patrulare pe raza localității Brânceni, DN 51, în vederea reducerii riscului producerii de accidente de circulație, a oprit pentru control în trafic o autoutilitară condusă de către un bărbat de 23 de ani, din comuna Smârdioasa.

Procedând la legitimarea și stabilirea identității conducătorului auto și a celorlalți ocupanți ai autovehiculului, pasagerii le-au comunicat polițiștilor că nu dețin acte de identitate asupra lor.

În momentul în care conducătorului auto i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie sancționat contravențional pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice, cei doi bărbați (conducătorul auto și unul dintre pasageri) au devenit recalcitranți.

Conducătorului auto i-a fost solicitat să rămână în autovehicul, însă acesta nu a respectat indicațiile polițistului.

În sprijinul patrulei de poliție, la fața locului a fost direcționat un echipaj de jandarmi, la momentul sosirii acestora conducătorul auto și ceilalți pasageri părăsind zona, cu autoutilitara.

În scurt timp, s-a reușit oprirea autovehiculului, cei doi bărbați fiind imobilizați și conduși la sediul secției, pentru verificări.

Conducătorul auto a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, conform OUG 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere și retras certificatul de înmatriculare.

Ulterior, a fost înregistrat un apel de urgență care reclama faptul că un bărbat ar fi fost agresat de către polițiști, apelantul (pasager în autoutilitară) fiind sancționat conform OG 34/2008 și Legii 61/1991.

Reiterăm faptul că, potrivit Legii nr. 192/2019, „1) În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace de constrângere, constând în: forța fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare; cătușe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare și/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale; arme albe și de foc; mijloace adecvate sau, după caz, vehicule, pentru oprirea forțată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spații închise în care se găsesc persoane și bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole.
(2) Folosirea mijloacelor de constrângere nu trebuie să depășească, prin intensitate și durată, nevoile reale pentru atingerea scopului intervenției.
(3) Folosirea mijloacelor de constrângere încetează de îndată ce scopul intervenției a fost realizat.
(4) Folosirea mijloacelor de constrângere se face în mod gradual, după avertizarea verbală prealabilă asupra utilizării acestora și după acordarea timpului necesar persoanei pentru a se conforma solicitărilor legale ale polițistului. În situația unei acțiuni violente iminente îndreptate împotriva polițistului sau a altei persoane, mijloacele de constrângere pot fi folosite fără avertizarea verbală prealabilă.”