Connect with us

Politică

Gabriel Florea, președintele AUR Teleorman, intâlnire cu oficiali bulgari pentru construirea podului peste Dunăre între Turnu Măgurele și Nicopole/VIDEO

Publicat

de

Gabriel Florea, președintele AUR Teleorman și candidatul partidului pentru președinția Consiliului Județean Teleorman, a inițiat o acțiune inedită în această campanie electorală.

Deși nu deține încă nicio funcție publică, președintele AUR are un scop cu prioritate, și anume CINSTRUIREA  PODULUI PESTE DUNĂRE între Turnu Măgurele și Nicopole.
În acest sens, după solicitarea cu privire la acest subiect, dar și pentru identificarea unor soluții privind dezvoltarea economică de ambele părți, Gabriel Florea a fost invitat la discuții cu cei mai înalți oficiali bulgari ai regiunii Pleven.
Seria întâlnirilor a început la Palatul Administrativ din Pleven, unde au participat, printre alți oficiali, președintele și cei doi vicepreședinți ai regiunii, apoi discuțiile au continuat la primăriile din zonă, iar acțiunea s-a încheiat la Nicopole, orașul bulgar vecin cu Turnu Măgurele, unde au fost discuții cu oficialii locali.
Așa am aflat și noi că România și Bulgaria ar fi trebuit să înceapă construirea a cinci poduri peste Dunăre, printr-un proiect transfrontalier din PNRR.
Oficialii bulgari au cerut în tara lor ca primul construit să fie podul între Turnu Măgurele și Nicopole, însă până acum nu există demersuri concrete în acest sens.
Cauzele sunt multiple, însă cert este că nimeni nu a mai amintit în România de acest proiect care ar contribui semnificativ la dezvoltarea economică a județului nostru și a regiunii vecine de pe malul Dunării, din Bulgaria.
Întrebat dacă demersurile sale sunt legate de candidatura sa la Consiliul Județean Teleorman,  Gabriel Florea ne-a asigurat că va face toate demersurile pentru acest mare proiect, indiferent dacă teleormănenii îl vor alege sau nu.
În urma discuțiilor cu oficialii bulgari cu care m-am întâlnit, am convenit să le solicităm europarlamentarilor bulgari și români să ne susțină constant această inițiativă în Parlamentul European.
Fiind un proiect mare, este nevoie de finanțare externă, însă și noi, politicienii cu funcții sau fără din aceste zone direct interesate, trebuie să insistăm pe toate căile de comunicare pentru a fi pus în practică. Știți cum este? Ca la o primărie, dar la o scară mult mai mare. Dacă primarul are un proiect și își dă interesul, face drumuri la București la ministerele de resort și își susține inițiativele până la capăt, reușește să obțină finanțarea. Dacă cedează la primul obstacol, evident că nu va reuși nimic. Este același principiu. Ce mă surprinde este faptul că, până acum, nu a existat nici o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Telorman, Adrian Gâdea, pentru a evalua măcar soluțiile și ce putem face impreună, români si bulgari, pentru ca acest proiect să fie demarat”, a declarat Gabriel Florea.