Connect with us

Știri

ISU Teleorman, apel către cetățeni: „Respectați recomandările privind scăldatul”

Publicat

de

Canicula îi îndeamnă pe oameni să meargă la scăldat pentru a se răcori, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca această activitate să se realizeze doar în locuri special amenajate.

Condițiile de înot pot fi imprevizibile în Dunăre, râuri, iazuri, lacuri sau în mare.
De cele mai multe ori, tragediile la scăldat se produc fie din cauza faptului că persoanele respective nu știu să înoate foarte bine, fie pentru că intră în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.
Din acest motiv, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de siguranță atunci când merg la pescuit sau la scăldat:

✔️frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

✔️ evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

✔️ evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

✔️nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

✔️ nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

✔️ nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

✔️ nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

✔️ echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

❗️Foarte important❗️

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

ℹ️ Nu uitați❗️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania  ISU – Teleorman