Connect with us

Evenimente

S-a mai stins o legendă românească! Aristide Caranda, fondatorul companiei Caranda Baterii, a încetat din viață la 91 de ani.

Publicat

de

În România, bateriile auto Caranda au devenit treptat un brand românesc respectat, unde calitatea este literă de lege.
Însă nu toată lumea știe istoria acestui brand, unul dintre puținele nume care a fondat o companie în care capitalul este sută la sută românesc.
Cum a început povestea unuia dintre cele mai cunoscute branduri din industria românească?

Potrivit ccib.ro, într-o zi de 5 septembrie 1991, când, după 35 de ani de activitate în industria de stat, perioadă în care a contribuit semnificativ la dezvoltarea şi managementul întreprinderilor Rombat şi Acumulatorul, Aristide Caranda a decis să demareze propria afacere în domeniul producţiei de acumulatoare, înfiinţând compania Electro Auto Service S.R.L. (EAS).
Un an mai târziu, pe fondul cererii din piaţă, proaspătul antreprenor deschide linia de service pentru acumulatoare produse în ţară sau importate, doi ani mai târziu, înfiinţează încă o unitate de producţie, tot în Bucureşti, iar în 1995, începe extinderea teritorială, prin deschiderea primul său de Centru de vânzare şi service în ţară, la Craiova.
După ce de ani buni numele Caranda era deja sinonim cu calitatea, în 1999 devine oficial marcă înregistrată. Cel de al zecelea an de existenţă al companiei este marcat de atingerea unor obiective strategice: fabricatia, în premieră naţională şi în exclusivitate a acumulatoarelor auto fără întreţinere, inaugurarea noului sediu central şi deschiderea a încă două Centre de vânzare şi service la Bucureşti şi Iaşi, urmate, un an mai târziu de încă unul la Constanţa.
În anul 1994, cand Aristide Caranda a decis să-şi “transforme” numele în marcă înregistrată, gestul său a fost considerat un act de curaj.
Dupa 10 ani, s-a dovedit a fi o investiţie de succes, numele transformându-se în renume pe piaţa auto din România.
În 2005, Aristide Caranda mai face un pas şi schimbă numele companiei din Electro Auto Service SRL în Caranda Baterii, pentru a scoate in evidenta brandul Caranda.
Astăzi, Caranda Baterii este o firmă performantă, cu un sistem de management modern, axat pe importanţa acordată echipei, construirea de relaţii pe termen lung cu clienţii, furnizorii şi colaboratorii, grija pentru protecţia mediului şi pe transparenţa în afaceri.
Acest colos construit de un om curajos este parte din sufletul fondatorului, un om de calitate, care a respectat întotdeauna munca de echipă și a arătat considerație tuturor angajaților, ceea ce a contribuit decisiv la dezvoltarea companiei pe care a fondat-o.
Drum lin spre ceruri, Aristide Caranda!

Vezi mai mult
1 Comment

1 Comment

 1. corneliu

  februarie 7, 2022 at 7:41 pm

  ne-ai bucurat cand de simteam aproape.Din sufletele fostilor tai colegi iti dorim odihna
  pe care n-ai cunoscut-o in viata.
  O sa revedem in viitorul nu prea indepartat!
  Dormi in pace! ARISTICA
  C.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.