Connect with us

Știri

Șeful de post de la Brânceni cercetat de Control Intern după ce a lovit un tânăr în plină stradă/VIDEO

Publicat

de

Mihai Găvănescu, polițist în cadrul IPJ Teleorman și șef de post în comuna teleormăneană Brânceni, a fost filmat în Alexandria în timp ce lovea un tânăr și amenința un altul.

Incidentul a avut loc pe o stradă din municipiul reședință de județ, zonă în care agentul locuiește.
Găvănescu se afla în timpul liber și a intrat inițial în conflict verbal cu cele două persoane, conflict care a degenerat în agresiune fizică.
Nu este primul scandal în care este implicat șeful de post de la Brânceni, însă de fiecare dată a reușit să scape basma curată.
Surse din poliție și chiar din Primăria Brânceni susțin că polițistul este protejat de pile politice încă de când a intrat în sistem, având în vedere că niciun superior nu a reușit să ia măsuri în cazul său, deși au fost inspectori șefi care au încercat.
Cele mai frecvente acuzații la adresa controversatului agent erau consumul de alcool în timpul serviciului și comportamentul abuziv atât față de șoferi și oamenii din comună, cât și față de autoritățile locale, aspecte sesizate către IPJ Teleorman în nenumărate rânduri de-a lungul anilor.
La un moment dat, a fost prins în timp ce consuma alcool, în timpul serviciului, într-un magazin din comuna în care asigura ordinea publică la vremea aceea, însă a reușit să scape după ce a fugit prin grădinile oamenilor pentru a evita testarea cu aparatul alcooltest.
Cu privire la acest nou incident, IPJ Teleorman a transmis un comunicat de presă în care se precizează ce măsuri au fost luate în cazul polițistului Mihai Găvănescu și faptul că astfel de comportamente nu sunt tolerate de instituție.
La data de 16 februarie a.c., polițistii din cadrul Biroului Investigații Criminale Alexandria s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr din localitate ar fi fost agresat fizic, în timp ce se afla la intersecția străzilor Carpați și Al. Colfescu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
Cercetările preliminare au reliefat faptul că tânărul ar fi fost lovit în zona capului de către un bărbat din aceeași localitate, pe care aparent îl cunoaște.
Menționăm faptul că bărbatul în cauză este polițist și se afla în timpul liber.
Întrucât astfel de comportamente nu sunt tolerate în rândul polițiștilor, conducerea I.P.J. Teleorman a dispus efectuarea de verificări, prin structura de Control Intern, pentru stabilirea existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, dacă aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei„, a transmis IPJ Teleorman.

Sursa Video: ImpactNews24.ro