Connect with us

LifeStyle

Secretele unei vieți transformate prin credință neclintită! Părintele Iustinian Oprina de la Mănăstirea Sf. Ioan Valahul: „Credința este și un dar care se pierde” VIDEO

Publicat

de

Părintele Iustinian Oprina, de la Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul, ne vorbește despre momentul care l-a făcut să pornească pe drumul lui Dumnezeu, când era doar un copil.

Întâmplarea care i-a schimbat viața și trăirile spirituale care l-au ajutat să treacă peste orice nu au fost uitate și încă își amintește cu lacrimi în ochi de nedreptățile vieții, pe care le-a înfruntat doar cu ajutorul lui Dumnezeu.
Nu este supărat pe trecut, consideră că tot ce a trăit l-a făcut omul care este astăzi și i-a întărit credința.
Acum, nimic nu îl mai poate clătina. Doar voia lui Dumnezeu, oricum ar fi ea, pe care o va respecta până la sfârșitul zilelor.
Părintele Iustinian a ajuns la Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul printr-o întâmplare. Conform regulilor ortodoxe, când i s-a cerut să facă ascultare, a avut de ales între a fi stareț la una dintre cele trei mănăstiri disponibile în Teleorman, la Dracea, Văceni sau Ciuperceni.
Deși cea care l-a îngrozit cel mai tare a fost chiar și cea pe care a ales-o ulterior, nimic nu îl mai poate convinge să plece de aici. Doar dacă episcopul Alexandriei și Teleormanului i-o va cere, va pleca.
Deocamdată, printre ruinele lăcașului de cult, a reușit să își construiască o căsuță cu strictul necesar și, în rest, se ocupă de mănăstire cu credință și har. Își dorește să o restaureze, se roagă printre pereții vechi și muncește zilnic pentru a-și duce misiunea divină la îndeplinire, așa cum i-a cerut vocea misterioasă pe care a auzit-o în sufletul său, atunci când a decis să rămână stareț aici.
Și își mai dorește ceva: să vină oamenii în vizită, cum vin și la alte biserici, chiar dacă clădirea este încă o ruină.

A amenajat un altar în incintă, iar din curtea mănăstirii a făcut un colț de rai, unde toată lumea care îi calcă pragul simte o liniște aparte, care nu este simțită în alte locuri.
Legenda spune că Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul este protejată de Dumnezeu, pentru că, de-a lungul anilor, toate încercările celor care au vrut să o distrugă sau să fure din ea au fost sortite eșecului.
Pentru cei care doresc să viziteze locul protejat de Dumnezeu, menționăm că Mănăstirea Sfântul Ioan Valahul se află în satul Poiana, comuna Ciuperceni, județul Teleorman.
Părintele Iustinian Oprina poate fi găsit acasă, așa cum îi place să numească locul, cu excepția momentelor în care este plecat pentru a rezolva diferite situații administrative. Puteți lua legătura cu el la numărul de telefon +40769091861 sau prin mesaj privat pe pagina de facebook Manastirea Sfantul Ioan Valahul.
Cei care doresc să susțină financiar acest proiect încărcat de spiritualitate și credință o pot face prin donații în următoarele conturi deschise la Banca Comercială Română.
Cont Lei BCR:
RO96RNCB0247163508080001
Cont Euro BCR:
RO69RNCB0247163508080002