Connect with us

Știri

Încă o lucrare de mântuială plătită de Primaria Alexandria! După numai un an, au ieșit bălăriile prin asfalt/FOTO

Publicat

de

În lunile august, septembrie 2021, celebra societate ASCE Alexandria se lăuda cu lucrările de reabilitare în cartierul ANL – Sere, cu toate că aceste lucrări erau executate în fondul forestier, dar asta este cea mai mică dintre probleme. Marea problemă este că, după nici un an, au apărut și rezultatele reabilitării de “excepție”, buruienile au ieșit din asfalt, dovadă clară a calității muncii prestate.

În ultima ședință de Consiliu Local, consilierul liberal Gabriel Bulumac a atras atenția cu privire la această bătaie de joc din bani publici.
În fața evidenței, primarul Victor Dragușin nu a avut încotro și i-a dat dreptate, dar fără a spune ce măsuri va lua cu cei responsabili.

„Personal, nu cred că va lua nicio măsură, așa că le voi detalia eu cadrul legal, conform Legii 10/1995 ce privește calitatea în construcții:
– dacă sunt constatate vicii rezultate în urma execuției NECORESPUNZĂTOARE, beneficiarul poate să dispună executantului remedierea acestora.
– conform HG 343/2017 pentru modificarea HG 237/1994 privind aprobarea “regulamentului de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora”, recepția finală este organizată de proprietar, acesta stabilind data de începere a recepției finale, în maxim 10 zile de la expirarea perioadei de garanție, informează public consilierul Bulumac, pe pagina sa oficială de facebook.
Postarea se încheie cu o constatare și un mesaj pentru cei responsabili de indolența cu care se efectuează lucrările din bani publici în municipiul reședință de județ.

„Cum NU a trecut nici măcar un an de la efectuarea “lucrării”, aceasta este încă în garanție, deci, mare grijă cine ce mai semnează prin Primăria Alexandria! Repejor la remediere”, este îndemnul singurului consilier local care nu-i slăbește pe decidenți, când vine vorba de cheltuirea fondurilor din bugetul municipiului Alexandria.

În reședința județului Teleorman, foarte multe lucrări se fac de mântuială, aspect confirmat și de faptul că mai toate străzile din oraș sunt blocate de „lucrări” de reparație efectuate la alte lucrări care au avut loc, în unele cazuri, doar cu câteva luni în urmă.

Citește și

https://totalimpact.ro/2022/06/17/se-tapeteaza-strazi-in-capitala-judetului-teleorman-cetatean-revoltat-de-calitate-treaba-romaneasca-uite-de-ce-nu-tine-soseaua-video/

Dealtfel, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un cetățean a filmat cum se toarnă asfalt pe strada 1 Mai din Alexandria, nemulțumit de faptul că mai mult se tapetează decât se asfaltează și de aceea „nu ține lucrarea”.