Connect with us

Știri

Primăria si Spitalul Videle nu se lasă! Finanțare din fonduri europene de un milion de euro/VIDEO

Publicat

de

Computer tomograf, turn de endoscopie, două aparate radiologice (unul fix, unul mobil), ventilator, monitor funcții vitale, aparat magneto-terapie, lampă bactericidă, defibrilator bifazic sunt numai o parte dintre aparatele care au intrat în dotarea Spitalului Orășenesc Videle, printr-un proiect european accesat de Primăria Videle, de aproximativ un milion de euro.

De curând, această această unitate sanitară a fost în centrul unui scandal, după ce managerul Spitalului Județean Alexandria a decis închiderea UPU Videle din lipsa de medici.
Decizia a fost criticată atât de managerul de la Videle, medicul Victor Vîrjoghe, cât și de cetățenii din Videle și zona de nord a județului, care au aflat de pe o zi pe alta că vor fi nevoiți să meargă la Alexandria, în cazul unei urgențe medicale.
Cu toate acestea, managerul de la Videle, susținut continuu de Primăria Videle, nu a renunțat la ideea de a redeschide UPU în localitate, așa că a accelerat demersurile către Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții.
Între timp, Primăria Videle a implementat un proiect finanțat în totalitate din fonduri europene, prin care Spitalul Videle a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv un computer tomograf, foarte necesar atunci când vine vorba despre diagnosticarea precisă a anumitor afecțiuni.
Astfel, unitatea medicală de la Videle devine una dintre cele mai complete din Teleorman, iar managerul Victor Virjoghe susține că lucrurile nu se vor opri aici.
Primarul Nicolae Bădănoiu anunță incă două proiecte importante pentru comunitate, prin PNRR, un Centru de Zi, în valoare de 330.000 de euro și un Ambulatoriu, în valoare de aproximativ 2,6 milioane de euro.