Connect with us

Știri

S-a făcut lumină la Spitalul Videle! Candidatul acuzat de aranjamente politice pentru postul de manager a pierdut cu succes!

Publicat

de

Rezultatele concursului pentru postul de manager al Spitalului Orășenesc Videle au fost afișate, luni, iar câștigător este medicul Victor Vîrjoghe, cel care a condus unitatea sanitară în ultimii ani, inclusiv în perioada pandemiei.

Funcția a fost dorită de trei candidați: actualul manager, care a și obținut cele mai bune rezultate la concurs, Ionică Mândreanu, care a mai condus în trecut Spitalul Videle și încă o persoană, o femeie, care venea din București.
Cea mai mare unitate sanitară din zona Videle a fost, de curând, în centrul unui scandal politic și mediatic, după ce liderul liberalilor teleormăneni a afirmat într-o conferință de presă că postul de manager urmează să fie aranjat, pe filieră PSD, pentru a câștiga Ionică Mândreanu, un apropiat al primarului Vică Tăbărana, care tocmai trecuse în barca social democrată.
Cei acuzați de „manevre” au negat informația, iar fostul primar liberal a susținut că Mândreanu nici măcar nu se mai înscrie la concurs.
Coincidență sau nu, în spațiul public a apărut o fotografie în care se putea observa cum președintele PSD Teleorman și al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, împreună cu fostul primar liberal, Vică Tăbărana, proaspăt pesedist, și presupusul câstigător al concursului pentru postul de manager, Mândreanu, apăreau la masă, împreună cu alte persoane, la un restaurant din Videle, întâlnire la care a participat și primarul PSD Nicolae Bădănoiu.
Toți cei nominalizați au negat că acea reuniune ar fi avut legătură cu măsluirea concursului, iar cel mai vehement a fost primarul Bădănoiu, care, deși face parte din PSD, nu ascultă orbește ordinele, mai ales în astfel de situații.
Deși, inițial, la concurs s-a înscris doar actualul manager, Victor Vîrjoghe, ulterior a apărut și Mândreanu, cu toate că, după scandalul izbucnit în media, acesta, prin vocea fostului primar liberal de la Moșteni, a lăsat de înțeles că nu mai este interesat de funcție.
Suspiciunile au planat până în ziua afișării rezultatelor, luni, 20 martie 2023, când concursul a avut și un câștigător, în persoana medicului Vîrjoghe.
Ionică Mândreanu s-a clasat pe locul doi, iar candidata de la București a fost a treia pe listă.
Contactat telefonic pentru o declarație cu privire la toată această poveste, primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, s-a arătat încântat de rezultat:

Îl felicit pe domnul manager Victor Virjoghe, este un om foarte pregătit, dedicat meseriei. L-am susținut mereu în proiectele sale și îl voi susține în continuare, pentru că este implicat cu adevărat în ceea ce face pentru spital, iar scopul nostru comun este să aducem această unitate medicală în top, la nivelul județului„, a declarat primarul Bădănoiu.