Connect with us

Știri

Comuna Moromeților renaște! Investiții masive la Talpa, în Teleorman/VIDEO

Publicat

de

Deși se spune că investițiile vin, de fiecare dată, în preajma alegerilor, nu peste tot se aplică această „regulă” politică, devenită „tradiție”.

În comuna Talpa, județul Teleorman, primarul Cleofir Netejoru s-a apucat de treabă imediat după ce a fost ales, hotărât să demonstreze că locul de baștină al Moromeților nu reprezintă doar o peliculă cinematografică, unde bălăriile ți se înfășoară de gât, dacă nu ești atent.
La Talpa, politica și ambițiile personale au făcut din celebra comună un câmp de luptă între partide, în urma căruia doar oamenii din zonă și imaginea satului au avut de suferit. Deși ar fi trebuit să se învârtă după soare, Talpa a bătut pasul pe loc, din diverse motive, unele chiar puerile.
În 2020, administrarea a fost preluată de un nou primar, Cleofir Netejoru, un om care a venit din mediul privat și care are la activ mulți ani de experiență în afara țării, de unde a și preluat anumite modele pe care le-a adaptat la realitatea românească.
Astfel, imediat după ce a fost ales, a început „reconstrucția comunei”, așa cum îi place să numească investițiile în Talpa.
A lucrat la proiecte eligibile, s-a axat pe cele cu șanse mari de finanțare.
În prezent, se lucrează la asfaltarea întregii comune, la construcția unui nou sediu de primărie, o sală de sport, remiza ISU, dispensarul uman, pentru care s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și, nu în ultimul rând, se lucrează constant la curățenia în comună.
Primarul Netejoru a fost susținut în mod special de tineretul din comună, (spre deosebire de alte zone, aici încă trăiesc mulți tineri) și este mândru că a reușit să acceseze finanțări pentru proiectele promise în campania electorală, în proporție de 90%.
În comuna Talpa funcționează și un Cămin de bătrâni, unde lucrurile sau schimbat considerabil în bine, aspect constatat și în urma controalelor efectuate de autorități, în cadrul unei acțiuni la nivel național.
Dintre toate proiectele aflate în curs de implementare, primarul comunei Talpa are și unul de suflet: asfaltarea drumurilor comunale.
Edilul este convins că o comună se poate dezvolta doar dacă are ce oferi, la nivel de infrastructură, eventualilor investitori, pentru că nici o companie, fie ea mică sau mare, nu vine „la noi la țară să bage bani în ceva, dacă noroaiele curg pe străzi la fiecare ploaie, iar minimul de infrastructură (asfalt, apă, canal) este doar la nivel de „o să”.