Connect with us

Știri

Pe DJ 701, locul în care o familie întreagă a pierit într-un tragic eveniment rutier, nu există indicatoare pentru curbe/VIDEO

Publicat

de

O tragedie cumplită a lovit o întreagă familie, vineri, pe DJ 701, între localitățile Tătărăștii de Jos și Ciolănești, județul Teleorman.

Autoturismul în care se aflau cele patru victime, inclusiv un adolescent de numai 16 ani, a rulat forțat pe parapetul de protecție al podului din zonă și s-a oprit într-o bucată de ciment.
Totul după ce șoferul mașinii cu număr de Prahova, un bărbat cu domiciliul în Ploiești, a pierdut controlul volanului într-o curbă nesemnalizată.

Nu este singurul loc în care lipsesc marcajele rutiere. Pe drumurile județene din Teleorman există multe curbe nesemnalizate, inclusiv pe DJ 504, pe un tronson de drum intens circulat, care face legătura între municipiile Alexandria și Pitești, în intersecția cu drumul care duce spre stația CFR.
Compartimentulul responsabil de întreținerea drumurilor județene din cadrul Consiliului Județean Teleorman nu a remediat problema lipsei indicatoarelor rutiere în curbele periculoase, deși în presa locală au apărut mai multe articole care semnalau această situație, de multe ori imediat după producerea unor evenimente rutiere cu victime.
De asemenea, nici Poliția Teleorman nu a sancționat administratorul drumului public pentru aceaste nereguli.
Practic, autoritățile statului cu atribuții în domeniu au ignorat constant acest pericol și s-au rezumat la soluționarea dosarelor întocmite în cazul accidentelor cu victime cu vinovăția șoferului, pe motiv că a fost neatent.
Pe drumurile județene din Teleorman nu lipsesc doar indicatoarele rutiere pentru curbe, ci și cele care ar trebui să arate prioritatea în intersecții, în unele zone rurale.
Situația descrisă mai sus se regăsește în aproape tot județul, iar pe traseul DJ 703, DJ 701, în zona comunelor Vârtoape – Necșești – Ciolănești – Tătărăștii de Jos, indicatoarele rutiere care pot face diferența între viață și moarte lipsesc complet.

CITEȘTE ȘI  „Trei morți într-un cumplit accident auto pe un drum județean din Teleorman! Un adolescent de 16 anieste în comă!”